søndag 18. oktober 2009

Mør elg

Lenge siden sist jeg har fått blogget nå. Hatt problemer med pc`en og har måttet formatere den. Men nå er alt i sin skjønneste orden, alt virker som det skal igjen og jeg er til nå en veldig fornøyd bruker av Windows 7:)
I dag er det søndag og min dag til å lage middag. Var så heldig å få en en surra elgstek og den har jeg laget i dag. Mmmmmm!

Fremgangsmåte:

Gni steika inn med salt, pepper og knust enebær. Brun i en gryte/panne sammen med noen stilker med frisk timian.


Kutt 1 stor løk, et par epler og to store gulrøtter i grove biter, legg i et ildfast fat sammen med litt hakket hvitløk og noen fler timianstilker.


Når steika er brunet på alle kanter så legg den over grønnsakene. Hell 3-4 dl vann i gryta og kok ut krafta. Hell den over steika og grønnsakene.


Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steika og sett inn i 100 grader varm ovn.
La steke i ca 4 timer til termometeret viser 70-75 grader.
Pakk steika inn i aluminiumsfolie og la hvile i ca 30 minutter.



Saus:
Sil resten av krafta og grønnsakene gjennom et rent klede i et dørslag.


Kok opp krafta i en kjele. Tilsett maizena jevning til det tykner. Ha i en dæsj med rødvin mens det koker. Ha i 1 dl fløte og noen skiver brunost samt salt og pepper.



Som tilbehør hadde jeg poteter, gulrøtter, blomkål, brokkoli og soppstuing.

Soppstuing:
Grovhakk sopp, finhakk løk og purre.


Stek i smør i en panne til nesten all væsken har fordampet. Tilsett et par spiseskjeer mel og 3 dl av en blanding av buljong (kraft) og melk.


Smak til med salt og pepper. La simre noen minutter.


Dette ble utrolig godt. Kjøttet var så mørt at det formelig smelta på tunga:)




Ha en fin søndag!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar