onsdag 29. juli 2009

Pizzabaguetter

I perioder har vi en del folk på besøk fra inn og utland. Vi er nylig blitt medlem av et nettsamfunn som heter couchsurfers som gir oss mulighet for å sove gratis hjemme hos folk over hele verden mot at vi låner ut sofaen/ekstra rom til andre som er medlem. Vi hadde våre første sofasurfere på besøk i helgen og det var veldig vellykka! Det morsomme var at vi fikk to forespørsler på samme dag så på fredag så kom det to hyggelige jenter fra Tyskland hit og litt senere samme dag kom et kjærestepar fra Polen. Man kan selvfølgelig si nei om det ikke passer og man lover kun bort en plass å sove på. Uansett denne dagen så hadde vi flere gjester på besøk ( ikke overnatting..har ikke akkurat noen villa) og jeg lurte veldig på hva jeg kunne lage å spise til alle sammen uten at det ble for mye stress. Ikke for at man må servere noenting, men jeg tenkte det kunne være ok med noe å bite i for alle en fredagskveld. Valget falt denne gangen på pizzabaguetter. Det er billig, kjapt å lage og utrolig digg!

20 baguetter:

Jeg kjøpte en stor pakke med baguetter fra firstprice , 700 gram kyllingkjøttdeig, sjarlottløk, sopp, 2 poser pizzafyll fra toro ( lag gjerne egen tomatsaus, denne er god og tidsbesparende men egentlig syntes jeg halvfabrikata er noe sjiit) og ost!

Først stekte jeg sopp og løk mykt i en gryte.

Så la jeg det til side mens jeg stekte kjøttdeigen og hadde på de to posene med pizzafyll og 6 dl vann. Soppen og løken blandet jeg i den ferdige pizzasausen. Så skar jeg ut et snitt i hver baguett, så det var plass til fyllet. Fylte på 2 ss i hver og strødde ost over.

Stekte dem så midt i ovnen på 220 grader i ca 10-12 minutter til både baguettene var stekt og osten var smelta og gylden.



Alle 9 av oss ble gode og mette ( til rundt en hundrelapp!) og ennå blei det noen til overs som vi kan ha med på tur, til lunsj eller når vi er sugne på noe digg:)

Nå er det snart vår tur til å prøve couchsurfing, da jeg og vennene skal til Finland nå. Har fått napp hos to stykker, b.l.a hos ei som har invitert oss til å bo på en hytte utenfor Helsinki, som har badstue og greier. Vi gleder oss til å prøve!
Håper jeg får noen mattips i finlandsferien som jeg kan dele her på bloggen!
Ha en strålende uke!!

tirsdag 28. juli 2009

Kalkunpanne

Fa** for et vær vi har hatt i det siste! I dag klager jeg ikke men jøss så vått og høstaktig det er innimellom.. Har ikke fått grilla på lenge og det blir et savn når grillsesongen er så kort tross alt. Men det er mye godt en kan lage i ovnen også:)
Vi hadde handla inn til grillings her en dag men været ombestemte seg og da måtte vi finne på noe annet. Vi kjøpte inn ferdig marinert kalkunbryst, men selvmarinert kjøtt er jo selvfølgelig vel så digg.

Først skrelte jeg og delte poteter i båter og la de i en langpanne sammen med grovhakka rødløk, paprika og sopp. Så tok jeg en pakke med baconterninger og blandet det sammen i panna. På toppen la jeg kalkunbrysta. Satt det inn i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter, helte en god skvett med fløte over grønnsakene og lot det stå i 10 minutter til. Vips, ferdig og utrolig digg!!



søndag 19. juli 2009

hvetebakst

Hei:)
Her om dagen hadde jeg gjester og bakte litt forskjellig ut i fra oppskriften min på boller. Jeg doblet oppskriften og fikk 10 store skoleboller og en svær hvetekake ut av den. Mmmmm!!



Halve deigen trillet jeg ut til ti boller, lagde en grop i dem og helte i ferdig vaniljekrem. Lot dem heve en drøy halvtime før jeg penslet
dem og stekte i 200 grader forvarmet ovn i ca 15 min.







Når de var kjøla litt ned dyppet jeg hver bolle i melis/vann glasur og deretter i kokosmasse. De så nydelige ut og smakte fortreffelig:)


Resten av deigen kjevlet jeg ut til et rektangel, smurte på smør og drysset med kanel og sukker.


Så hadde jeg en god stripe med vaniljekrem på midten før jeg snittet på hver side og prøvde meg på en lur flette.... det var vel ikke det proffeste jeg har gjort men jeg gjorde så godt jeg kunne og trillet noen små kuler av deigrester som jeg dekket over de verste feila med. Resultatet blei ganske artig:)

Lot den heve i ca 45 min og stekte den i ca 20 minutter etter å ha penslet med egg. Helte så litt melisglasur over når den ble litt kald. Delte den i 2 og heiv den ene i frysern til en annen dag.


Bakte samtidig noen deilige pølsehorn og en slags pirog med digg fyll.

Deigen er:

5 dl lunkent vann
ca 1 kg mel
1 ts tørket oregano
1 ts salt
50 g gjær
noen spiseskjeer olje

Elt og la heve til dobbel størrelse.

Så delte jeg deigen i 2. Den ene kjevlet jeg ut til en sirkel, skar 10 "pizzastykker" og rullet en halv pølse fra spiss enden av trekanten til det ble et slags horn. Hevet i ca 30 min. Penslet med egg og strødde på valmuefrø. og stekte på 200 grader i ca 12-15 min. Yummie:)

Resten av deigen delte jeg inn i små "boller" som jeg klappet flate og runde. På den ene halvsiden la jeg oppskåret chorizopølse og en god sterk ost, brettet den andre siden over og brukte en gaffel til å tette enden med. Hevet i ca 30 min og penslet med egg og stekte på 200 grader i ca 15 min. Smakte himmelsk varmt men gode kalde også.



Ellers nytes ferien i fulle drag med bøker, god mat, god vin og gode venner.

Ha en strålende søndag:)

torsdag 9. juli 2009

Dansk smørbrød

For en stund tilbake var meg og en venn på restaurant i larvik for å spise lunsj. De kunne friste med mye godt men vi endte opp med et dansk smørbrød. Det var så utrolig digg og vi har snakket om å lage det hjemme flere ganger. I går fikk vi fingeren ut og handlet inn: Grov leverpostei i metallbakke, dansk rugbrød, ruccola, bacon, sopp, sylteagurk og kapers.
Fremgangsmåten er enkel! Varm leverposteien i 150 grader i ca 10 minutter. Sprøstek bacon, stek sopp. Sett alt ut på bordet og lag et superdigg smørbrød! Begynn med et stykke rugbrød med smør, legg på ruccola, to tykke skiver lun leverpostei, to baconskiver, litt stekt sopp, en teskje kapers, litt sylteagurk og topp det hele med gressløk og litt skivet tomat ved siden av! MMMMmmmm!!!!! Det ble vår middag i går. Vi spiste to smørbrød hver og var middagsmette:)

Enjoy!

tirsdag 7. juli 2009

Digg mos

Mmmm!! I går kveld hadde vi pølser og mos til middag. En relativ kjedelig rett, men med litt ekstra stæsj blir det et riktig så digg måltid. Pølsene vi bruker her i huset kjøper vi på en ica butikk.. de er fra brubakken slakteri i kragerø og kommer i ca 70 varianter (!!). Alt fra elg, vilt, spanske, tyske og tradisjonelle, grove, fine og yummie!!! Mosen jeg lagde i går består av 6 skrella poteter i terninger, 2 gulerøtter, skrella og finhakka, ett fedd fin hakka hvitløk , vann så det dekker og en halv buljongterning.


Kokes i ca 15-20 minutter til alt er mørt og mosbart. Hell av vannet, tilsett 2 ss smør og ca 1 dl melk og en god klatt med rømme. Moses godt, men det gjør ikke noe om mosen har litt små biter i seg:) Det er bare godt!


Tilbehøret er nesten en slags rattatouille. En halv squash deles i terninger, hakk en løk, 5 sopp skjæres i skiver, 1 liten grønn chilli og en fedd hvitløk finhakkes. Alt stekes i en panne med litt olje.


Serves med ketchup og sennep!


Lettvint og digg!

Ellers nyter jeg ferien i fulle drag. Regnværet plager ikke meg. Har lest mange bøker allerede. Kan anbefale Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger. En nydelig og anderledes kjærlighets historie om en som reiser i tiden. Kona møter ham for første gang når han er i 30 åra og hun er seks år.. Ikke på noen måte noen pedofilihistorie men derimot en søt og spesiell fortelling. Jo Nesbø`s siste bok Hodejegerne leste jeg i går og klarte ikke å legge den fra meg før jeg var ferdig. Denne handler ikke om Harry Hole, men er en frittstilt roman om en hodejeger som går langt for å få råd til sin dyre livsførsel og møter sin nemesis på veien til målet. Spennende!
Nå blir det noe så spennende som tacos til middag her i huset.
Ha en fin dag i regnet!!!

søndag 5. juli 2009

Nettips

Hei:)
Har ikke noen oppskrift på hjertet akkurat nå. Nettopp kommet hjem fra ferie og mat er for øyeblikket bare noe jeg kjøper ferdig eller en blings.. Har hatt en nydelig uke i skagen. Sett noen kunstutstillinger, vært på grenen, svømt, spist og nytt steikende sol hver dag. Merkelig at en blir trøtt og sliten av ferie;)
Vel, jeg vil i grunn bare dele en fantastisk nettside med dere. Fant den tilfeldigvis for en stund siden og har enda ikke prøvd noe men gjett om jeg skal fremover. Nettstedet heter The Food in my Beard og frister med masse salater, mexicansk,grillmat, drinker og alt hva iallefall mitt hjerte begjærer. Kos dere og ha en fin dag!